Omgeving
Ontdek de wereld buiten de Vallei

Benifallet
Benifallet

Beniffalet is een autenthiek Spaans dorp met zo'n 700 inwoners. Veel generaties wonen nog bij elkaar onder één dak. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan.

Vroeger werd het dorp veel bezocht door handelsreizigers, die daar de pont konden nemen over de Ebro. Vandaar dat er veel restaurants en terassen zijn waar je nog consumpties kan krijgen voor € 1,50.

via Verdes
via Verdes

Vanaf de Verborgen Vallei lopen prachtige groene routes die wandelend, per fiets of per mountainbike te volgen zijn.

Jan neemt geregeld vrienden mee voor een wandeltocht door de olijfgebieden, bossen en heuvels. En bij thuiskomst zorgt Mirjam dat er drinken klaarstaat en heerlijk versbereid eten.

rivier de Ebro
rivier de Ebro

Vissers kunnen hun hart ophalen op de Ebro, de langste rivier van Spanje die vlakbij de Verborgen Vallei passeert. Enorme meervallen zwemmen in de rivier, maar ook karpers en snoekbaarsen. 

Vanuit Benifallet kun je tevens met een rondvaartboot de rivier op. Geniet van de vogels, waaronder de roze flamingo, de typisch Catalaanse dorpjes, of van de meanderende rivier zelf.

de grotten van Meravelles
de grotten van Meravelles

Vrijwel naast de Verborgen Vallei liggen de grotten van Meravelles. De langste grot is maar liefst 510 meter lang en werd in 1968 ontdekt. Het herbergt fascinerende, soms bizarre, formaties. Laat je fantasie de vrije loop en waan je in een andere wereld.